Zašto treba da jedete banane svaki dan. Ovi razlozi su me ubedili da bananu uvek ponesem sa sobom!

Zašto treba da jedete banane svaki dan. Ovi razlozi su me ubedili da bananu uvek ponesem sa sobom!

Nema bolje užine od banane! Pored činjenice da ih je vrlo zgodno poneti sa sobom i pojesti, čak i ako ne postoji način da se operu ruke nakon jedenja ovog voća, osećate se jednostavno sjajno. Nema težine u stomaku - uostalom, banane pomažu u poboljšanju varenja i sprečavanju crevnih poremećaja.

Osećaj da ste puni energije za svakakve stvari dolazi i pre nego što pojedete celu bananu! Pokazalo se da banane poboljšavaju raspoloženje pospešujući proizvodnju endorfina u krvi. Ali ovo je samo nekoliko nužnih razloga da uvek odaberete banane za svoju grickalicu!

PREDNOSTI BANANE

  1. Banane vas ne debljaju
    Mnogi se na dijeti odriču banana: previše kaloričnih, previše hranljivih. Greška! Mnogo je bolje jesti bananu umesto lepinje sa žitaricama ili kefirom sa niskim sadržajem masti.
    Banana sadrži puno vlakana koja pospešuju brzo zasićenje i čišćenje creva. Pektin sadržan u bananama apsorbuje višak tečnosti u stomaku, pa vam se posle banane dugo ne javlja želja za jelom. 1 banana dnevno neće vam dodati na kilaži, a zdravstvene dobrobiti će biti značajne!
  2. Puno kalijuma
    Banane sadrže puno kalijuma, koji nam često nedostaje. Kalijum jača srčani mišić, pomaže u održavanju tela u dobroj formi.
    Stručnjaci savetuju jedenje banane nakon aktivnih treninga kako bi se eliminisali grčevi i smanjili bolovi u mišićima - kalijum i magnezijum u bananama jačaju nervne veze i pomažu u neutralisanju mlečne kiseline nakupljene u mišićima.
  3. Zbog oštrine vida
    Banane pomažu vašim očima da bolje vide u mraku i sprečavaju propadanje mišića oka sa godinama. Za prevenciju očnih bolesti vredi stalno jesti ovo ukusno voće!
  4. Da normalizuje krvni pritisak
    Ljudi sa problemima krvnog pritiska uvek treba da imaju bananu sa sobom. Nije tajna da krvni pritisak često „skače“ zbog neravnoteže kalijuma u ​​telu, a banane će pomoći da se količina ovog elementa vrati u normalu. Prema nedavnim istraživanjima, banane su blagi sedativ zbog visokog sadržaja složenih ugljenih hidrata i karakterističnog slatkog ukusa. Ne samo hipertenzivnim pacijentima, već i onima koji su skloni da još jednom postanu nervozni, preporučuje se da češće jedu banane.
  5. Vitamini B.
    Za žene su banane posebno važne: pomažu u smanjenju bola tokom menstruacije i popunjavanju zaliha vitamina B u telu. Banane se preporučuju deci za pravilan razvoj mozga.
  6. Lepota kože
    Banane sadrže cink koji pomaže u sprečavanju akni i iritacije kože. Ako često jedete banane, možete se rešiti problema kao što su suva i perutava koža - koža će postati svilenkasta zahvaljujući vitaminu E koji je prisutan u voću.

Banane ublažavaju nesanicu, jačaju telo, štite od umora. Ako imate otok, banane će vam pomoći da se nosite sa ovim problemom: voće stimuliše bubrege, a zadržava korisne elemente u tragovima u telu. Možete i dalje da nabrajate prednosti jedenja 1 banane dnevno, jer je njen sastav samo skladište korisnih supstanci!

BANANA HLEB

Ovaj hleb je popularan u celom svetu, iako se Amerika naziva njegovom domovinom. Veruje se da lečenje voljene osobe takvim hlebom znači pokazivanje neviđenog poštovanja i gostoprimstva! Nudimo vam predivan recept za jelo koje ne sadrži toliko kalorija, ali savršeno zasićuje i raduje svojim nežnim ukusom banane. Za one koji zaista cene banane! Ovaj hleb je takođe zgodan za nošenje sa sobom kao međuobrok.

  • 2-3 zrele banane
  • 2 jaja
  • 60 g putera (možete i bez njega uz posebno strogu dijetu)
  • 1 šolja ovsene kaše, mlevene u blenderu (može se koristiti svako grubo brašno)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g oraha
  • 1 kašičica cimeta
  • suvo grožđe po želji

PRIPREMA

  1. Napravite pire od banana. U pire dodajte jaja, cimet i prstohvat soli. Smesu dobro promešajte.
  2. Rastopite puter. Dodajte žitaricama ili brašnu prašak za pecivo. Pomešajte puter sa bananom i ovsenom kašom ili brašnom.
  3. Onda dodajte seckane orahe i suvo grožđe.
  4. Stavite testo u kalup i pecite hleb od banane 35–40 minuta u rerni na 180 stepeni.

Banane pomažu u apsorpciji kalcijuma, pa ako nemate jako jake kosti, obavezno pojedite ovaj proizvod! Podelite sa prijateljima ova lekovita svojstva banane i ukusan recept za hleb.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE