- crni luk - 1 glavica
- paradajz - 3 komada, svež
- paprika - 3 komada, svetlo zelene (1 ljuta)
- peršun - 1 šaka, krupno sečen
- nana - 1 šaka, krupno sečena, sveža
- jaja - 5 - 6 komada
- so
- maslinovo ulje
- maslac
Priprema:
- U dubokom i širokom tiganju ugrejte maslinovo ulje i 1 kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša.
- Dodajte mesnati deo paradajza, nasečen na kockice i očišćen od semenki. Ostavite da se kuva nekoliko minuta i dodajte paprike, nasečene na kockice i sve dinstajte.
- Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte 5-6 celih jaja da se isprže.
Prijatno :)