Torta mokra čokolada gotova za samo 40 minuta! Svakom uspe!

Torta mokra čokolada gotova za samo 40 minuta! Svakom uspe!

Da biste pripremili ovu bajno ukusnu čokoladnu tortu, potrebno vam je najmanje vremena i minimum proizvoda.

Torta je iznutra i spolja vlažna, prekrivena laganom hrskavom korom. Ovo je božji dar za ljubitelje čokolade!

TORTA MOKRA ČOKOLADA

  • 1,5 kašika pšeničnog brašna
  • 4 kašike kakao u prahu
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1/4 šolje biljnog ulja
  • 200 g kristal šećera
  • pola kesice vanilin šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica kafe

PRIPREMA

  1. U činiji pomešajte sve suve sastojke: brašno, so, sodu bikarbonu, kakao u prahu. U drugoj posudi pomešajte ulje i šećer, a zatim dodajte instant kafu, limunov sok i 4 kašike vode. Mutite mikserom dok se šećer potpuno ne rastvori. Tečni deo testa sipajte u suvu smešu i temeljno umutite mikserom.
  2. Kakao možete zameniti pločicom tamne čokolade. Da biste to uradili, moraće se rastopiti i dodati gotovom testu.
  3. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite posudu za pečenje maslacem i lagano zaprašite brašnom. Izlijte pripremljeno testo u kalup i stavite u rernu 40 - 45 minuta.
  4. Gotovu tortu ohladite. Prijatno!

Možete je premazati bilo kojom kremom, posuti šećerom u prahu ili naribanom čokoladom i koricim limuna, narandže... Tortu poslužite sa nezaslađenim čajem, jer u njoj ima više nego dovoljno šećera.

Ako vam se sviđa ova čokoladna torta, obavezno je podelite sa prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE