Recepti za kafu za zimske dane

Posedujući nenadmašnu aromu i ukus, kafa privlači sve više obožavalaca. Ovo je odličan napitak za zagrevanje tokom hladne sezone. Postoji ogroman broj recepata za njegovu pripremu. "Dnevni magazin" nudi vam 6 popularnih i nekomplikovanih recepata za kafu. Počastite svoje drage ljude ovim toplim delicijama tokom odmora, dok uživate u vašim lepo okićenim stanovima tokom hladnih novogodišnjih praznika!

JAKA KAFA SA ČOKOLADOM I KREMOM

ZA 6 OSOBA

  • 1 l crne kafe
  • Rakija 150 ml
  • 4 zrna kardamoma
  • 1 pomorandža
  • 200 g tamne čokolade
  • 300 ml šlaga ili slatke pavlake

PRIPREMA

  1. Napravite jaku kafu.
  2. Dodajte rakiju, kardamom i isečenu pomorandžu.
  3. Ostavite da se kuva 2 minuta.
  4. Stavite deo čokolade u šolje, ostatak u kafu.
  5. Sipajte kafu u šolje i ukrasite šlagom.

TOPLA MOCHA

  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike kakaa u prahu
  • 3 kašičice prirodne kafe
  • 1 kašika vode
  • 3 kašike mleka
  • 1/2 kašičice vanile

PRIPREMA

  1. Zagrejte šećer, kakao u prahu i mlevenu kafu u džezvi.
  2. Dodajte vodu i skuvajte kafu.
  3. Sipajte u malu šerpu.
  4. Ulijte mleko postepeno i nastavite da zagrevate na umerenoj vatri dok se ne dobije glatka konzistencija.
  5. Dodajte vanilu. Može se ukrasiti šlagom.

KAPUĆINO BLANKO

  • 1/2 kašike mleka
  • 1/2 kašičice vanile
  • 1 kašičica šećera
  • 360 g prirodne kafe
  • cimet po ukusu

PRIPREMA

  1. Zagrejte mleko, dodajte mrvice vanile.
  2. Prokuvajte, ohladite i pustite da se kuva nekoliko minuta ispod poklopca.
  3. Zatim dodajte šećer i ponovo prokuvajte, brzo ohladite, procedite i odvojite preostalu vanilu.
  4. Izblendirajte piće blenderom dok se ne formira čvrsta, jaka penasta masa.
  5. Prvo sipajte espresso u zapreminske šolje, a zatim prelijte mlečnom penom i pospite cimetom za ukus.

IRSKA KAFA

  • 2 kašičice šećera
  • 45 ml irskog viskija
  • sveže kuvana kafa
  • 1 kašika 40% kreme

PRIPREMA

  1. U irskoj čaši za kafu spojite šećer i viski, a zatim dodajte vruću, jaku kafu.
  2. Kremu lagano umutite u maloj posudi.
  3. Lagano prelijte kremu preko kašike u kafu tako da ostane na površini. Služite bez mešanja.

KAFA BRULO

  • korica 1 pomorandže, ogoljena u jednoj dugoj traci
  • korica 1 limuna, ogoljena u jednoj dugoj traci
  • 2 kašičice šećera
  • 6 cvetića karanfilića
  • 1 štapić cimeta
  • 2 kašike kašike rakije ili konjaka
  • 3-4 kašike narandžinog likera
  • 5 kašika jake crne kafe

PRIPREMA

  1. Stavite koricu pomorandže i limuna u šerpu.
  2. Dodajte šećer, karanfilić, cimet, rakiju i liker od pomorandže.
  3. Zagrejte dok se šećer ne otopi uz neprestano mešanje.
  4. Napravite kafu, zapalite smešu od rakije, pa polako ulijte kafu u nju u tankom mlazu.
  5. Poslužite odmah sa štapićem cimeta i ukrasom od pomorandžine kore.

MIRISNA NOVOGODIŠNJA KAFA

  • 10 kašika sveže kuvane kafe
  • 1/2 kašike šećera
  • 1/4 šoljice kakaa u prahu
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 2 kašike vode
  • šlag po ukusu

PRIPREMA

  1. U šerpici spojite šećer, kakao i cimet.
  2. Dodajte vodu i kuhajte na umerenoj vatri oko 1 minut uz povremeno mešanje.
  3. Dodajte prethodno skuvanu kafu, dobro promešajte i poslužite sa šlagom.
  4. Počastite svoje prijatelje jednim od ovih pića. Kako će biti prijatno gledati voljene ljude kojima se dopada vaša veština u pripremi nečeg neuobičajenog! Pripremite aromatičnu kafu ispred njih, to će pojačati efekat.

Ne zaboravite da kažete prijateljima ovaj recept za pripremu aromatične novogodišnje kafe!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE