Slatki rolat sa različitim punjenjem:
Neće vam trebati više od 10-15 minuta da napravite ovaj domaći rolat. To je zato što joj treba minimum sastojaka i peče se vrlo brzo. Istovremeno će rolat sigurno biti po ukusu cele porodice!
- 1/2 kašike šećera
- 3 jaja
- 1 kašika brašna
- 2 kašike meda
- 1 kašika sode
- 2 kašike sirćeta
- Krem nadev (po ukusu)
Priprema
- U posudi pomešajte brašno i šećer.
- Umutite jaja i dodajte med.
- Skuvajte sodu sa sirćetom i sve dobro promešajte mikserom. Testo za pecivo je spremno!
- Uzmite pleh dimenzija oko 40x40 cm, prekrijte je pergamentnim papirom i uljem. Tortu moramo napraviti prilično tankom (visine 2-3 cm). Stavite testo na papir, ravnomerno ga rasporedite po celoj površini. To stavite u rernu zagrejanu na 180℃ na 5-7 minuta.
Zapamtite, sunđerasti kolač ne smete peći predugo. U suprotnom, presaviće se i sušiće se. - Nakon određenog vremena, izvadite ga iz rerne i odmah pokrijte vlažnom krpom. Na ovaj način testo će biti lakše tokom savijanja. Premažite s jedne strane punjenjem po vašem ukusu i brzo napravite kore za tortu. Svakako, biće neverovatno ukusno!
Eksperimentišite slobodno sa ovim receptom. Pokušajte da dodate kakao u testo, a zatim će ukus rolata steći nove, zanimljive čokoladne note. Možete ga glazirati za dekor i dobiti dodatni ukus. Granica je samo mašta! Požurite, da obradujete sebe i svoje najmilije tako jednostavno za pripremu rolata.
Prijatno!