Mnogi ljudi veruju da je originalni preliv siguran način da bilo koju salatu s vremena na vreme učinite ukusnijom. Međutim, danas ćemo dokazati da čak i sa običnim majonezom možete stvoriti pravo kulinarsko remek-delo!
SALATA DŽINGIS KAN
- 2 cvekle
- 1 šargarepa
- 70 g suve šljive
- 100 g tvrdog sira
- 2 čena belog luka
- 250 g pilećeg filea
- 80 g oraha
- soli i bibera po ukusu
- majonez po ukusu
PRIPREMA
- Cveklu i šargarepu operite a zatim ih stavite u šerpu da se skuvaju. U međuvremenu, dok povrće ključa, naribajte sir na krupnije rende. Kada je povrće skuvano, ohladite ga, oljuštite i takođe narendajte na krupno rende.
- Zatim stavite suve šljive u malu posudu, prelijte ih ključalom vodom i ostavite da stoje 10 minuta. Nakon što prođe potrebno vreme, suve šljive osušite papirnim ubrusima, a zatim iseckajte.
Beli luk isecite na tanke kriške, a orahe iseckajte. - Pileći file isecite na male kriške i pržite ga na tiganju dok ne porumeni, posolite i pobiberite.
- Došli smo do faze ređanja salate. U prvi sloj stavite pola količine cvekle, a zatim piletinu, i sve pospite seckanim orasima. Dalje dodajte majonez, šargarepu i sir, a zatim ponovo sve začinite majonezom.
- Na kraju položite sloj suvih šljiva, preostalu cveklu i beli luk, pa dodajte još jedan sloj majoneza i ukrasite salatu svežim začinskim biljem (peršunom, celerom…).
Pre služenja stavite salatu u frižider i pustite da se hladi bar sat vremena.
Pogledajte samo kakvo elegantno čudo izlazi na kraju i kako efektno deluje!
Prijatno!
Prepočujemo vam da probate i: ROĐENDAN - PILEĆU SALATU FENOMENALNOG UKUSA. Sve preporuke!